Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de stemfase

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is haalbaar en geselecteerd voor de stemronde van Kom Loosduinen Begroot.

Speelotheek en Kledingruil

Door: Judith
30 september 2020

Een speelotheek waar kinderen en (groot)ouders speelgoed kunnen lenen en een een plek waar kleding (alle leeftijden) geruild kan worden.

Er wordt in Loosduinen veel georganiseerd voor ouderen maar heel weinig voor kinderen en niets waar oud en jong elkaar kunnen ontmoeten. Ook is er in dit deel van Den Haag geen speelotheek. Bij een speelotheek kunnen ouders, grootouders en kinderen kwalitatief goed speelgoed lenen. Dat is duurzaam en zorgt er voor dat ook mensen met een kleine beurs leuk met hun (klein)kind kunnen spelen. Door het te combineren met een kledingruil ontstaat een plek waar jong en oud elkaar ontmoeten. Het ruilen van (nog goede) kleding die niet meer past of om een andere reden niet meer gedragen wordt zorgt er voor dat de afvalberg slinkt, grondstoffen beter benut worden en ook mensen met een kleine beurs af en toe iets “nieuws” aan kunnen. 
Door de speelotheek en kledingruil ontstaat er meer “loop” in de wijk, komen mensen uit andere wijken ook hierheen en doen gelijk hun boodschappen in ons fijne winkelcentrum. 
Wellicht kan dit (gedeeltelijk) door vrijwilligers gerund worden en een plek krijgen in het wijkcentrum.
Goed voor mens, milieu en de lokale winkeliers dus! 

Argumenten

Argumenten voor

Heeft u een goed argument voor? Laat uw stem horen!

Argumenten tegen

Heeft u een goed argument tegen? Laat uw stem horen!

Login om verder te gaanAnnuleren