Spring naar inhoud
Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar

Kunstenparcours Pluk Den Haag!

Door: Stijn
28 oktober 2020
Gemeente Den Haag | 14 dec. 2020, 09:00

Dit plan heeft de haalbaarheidscheck niet gehaald. Het plan bevindt zich niet in de KOM Loosduinen. Er worden wel andere mogelijkheden gezien om dit plan te ondersteunen. 

Pluk Den Haag organiseert het laatste weekend van juni 2012 een kunstenparcours voor de bewoners van Loosduinen.


Buurten hebben nood aan een plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Binnen Loosduinen neemt pluk Den Haag de rol van “pleisterplek” op. Pluk is een plek waar je kan genieten van sociale warmte, gezelligheid en biologisch eten. Jong en oud kunnen op ontdekkingstocht in de heemtuin of genieten van de boerderijdieren.

Pluk Den Haag is een samenwerkingspartner van Reakt (Parnassia Groep). Als zorgboerderij werken we met mensen in kwetsbare positie. Zinvolle dagbesteding is een manier om de brug tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Deelnemers zijn zowel actief op de tuin, de boerderij (dieren) als de vegetarische lunchroom.

Pluk is een plek waar een bepaalde visie achter zit. Deze willen we ten strengste bewaken. Ook dit buurtproject moet vallen binnen de krijtlijnen van de huisfilosofie. Duurzaamheid, respect en solidariteit zijn hierbij basisbegrippen.

We geloven sterk in de kracht van een pluralistische samenleving. Door cultuur neer te zetten binnen deze fantastische setting, leren buurtbewoners de heemtuin ontdekken en waarderen. Omdat we zoveel mogelijk buurtbewoners willen bereiken (inclusief kansengroepen), willen we de prijs zoveel mogelijk drukken. Op die manier bieden we de kans aan alle lagen van de bevolking om te genieten van een kunstroute. Dit komt de sociale cohesie binnen Loosduinen ten goede.

Daarom willen we op 25 en 26 juni 2021 een kunstenparcours in de heemtuin organiseren.

Je loopt met je groep (15 volwassenen + kinderen) een kunstroute van anderhalf uur. Daarbij krijg je 5 verschillende voorstellingen te zien van verschillende internationale artiesten. Nadien kan je genieten van een drankje en een hapje op het terras van onze boerderij. Ook de zelfgemaakte houtoven gaat aan, zodat mensen een biologische pizza kunnen bestellen.
Argumenten

Argumenten voor

Florine | 28 oktober 2020 21:57

Mooi initiatief op een plek waar nog weinig soortgelijks isw | 28 oktober 2020 23:33

Kunst en natuur horen bijelkaarEleo | 29 oktober 2020 13:05

.....het bindt mens en dier- in elk tijdperk belangrijk , ook in de
huidige periode.Argumenten tegen

Heeft u een goed argument tegen? Laat uw stem horen!

Login om verder te gaanAnnuleren